Værd at vide om alkoholbevillinger og næringsbreve
Forfatter: Annette Vangstrup | Gry Asnæs

1. udgave
Udgivelsesår: 2009
131 sider
Varenr. 81066-1
ISBN 978-87-7082-062-2


Indbinding: Hæftet

Levering: Inden for 2-5 dage

kr. 250,00

Dette er den første tilgængelige samlede fremstilling af reglerne for alkoholbevillinger og næringsbreve og medtager den seneste lovændring fra juli 2009. 

Med bogen i hånden har du alle nødvendige værktøjer, hvis du skal søge om næringsbrev og alkoholbevilling. Bogen henvender sig også til dem, der arbejder med alkoholbevillinger i kommunen eller hos politiet, ligesom bogen er velegnet til undervisning.

Bogen vil være en hjælp for en saglig og dybdegående sagsbehandling af en ansøgning. Den indeholder mange eksempler fra dagligdagen og kan anvendes som praktisk guide eller opslagsværk, der hurtigt og præcist giver svar på alle spørgsmål.

Bogens forfatterteam har i mange år arbejdet med restaurationsloven både teoretisk og praktisk. Derudover har Gry Asnæs været dybt involveret i diverse lovændringer i loven og forsket i de problemstillinger, der i praksis opstår i forbindelse med ansøgningsprocessen.

Se et prøvekapitel under fanen "Extra".

 

Hvornår skal du have alkoholbevilling? Må du sælge alkohol uden en alkoholbevilling? Hvem skal have et næringsbrev? Hvordan får man et næringsbrev?
 
Her er en praktisk håndbog om reglerne om alkoholbevillinger og næringsbreve.
 
Du kan bruge den, hvis du som café, restaurant, pizzeria, diskotek mv. skal ansøge om næringsbrev og alkoholbevilling. Bogen indeholder en praktisk indføring i fx, hvordan du laver dit budget og stiller det op i din alkoholbevilling, samt hvad du må, og hvad du ikke må.
 
Du kan også bruge den, hvis du arbejder med alkoholbevillinger i kommunen eller politiet. Så kan du bruge bogen som en opslagsbog.
 
Her er praktiske eksempler på, hvad du skal se på i budgettet og konceptet for at kunne foretage en saglig vurdering af en ansøgning om alkoholbevilling.
 
Med denne bog i hånden har du som myndighed alle de værktøjer, du skal bruge til støtte for en saglig og dybdegående sagsbehandling af en ansøgning om en alkoholbevilling.
 
Brug bogen som en opslagsbog med mange eksempler fra virkeligheden og en praktisk guide i de komplicerede regler i den nye restaurationslov.
 
Bogen har medtaget den seneste lovændring fra sommeren 2009.
 
Juni 2009
Gry Asnæs
Annette Vangstrup

Definitioner 
 

Historisk baggrund
 

Næringsbrev
Hvilke virksomheder skal have næringsbrev
Hvilke forretninger og personer er omfattet af næringsbrevet
Hvilke krav stilles til den, der skal have næringsbrev
Næringsbasen
Lukketider
Kontrol
Bortfald af næringsbrevet


Alkoholbevilling
Virksomheder, der må servere alkohol uden alkoholbevilling 
Hvad kræves der af serveringsstedet for at få alkoholbevilling
Hvilke betingelser skal være opfyldt for at få alkoholbevilling 
Kommunen træffer afgørelse om alkoholbevilling
Alkoholbevillingens længde
Kriterier til brug for den skønsmæssige vurdering
Begrænsninger og betingelser for bevillingen
Forhåndsgodkendelse og midlertidig tilladelse
Bestyrer
Dørmænd
Krav til personale
Regler, der skal overholdes, når man har fået alkoholbevilling
Kan man miste sin alkoholbevilling

Stikord

Log ind

Nyhedsservice


Modtag løbende information om nye bøger og tilbud via e-mail. > Se mere her

Relevante uddannelser

E-mærket
 
Munkehatten 28, 5220 Odense SØ – telefon 6315 1700 - cvr 18696010 – e-mail ef@ef.dk
Handelsbetingelser